Svartvitt fotografi, se detaljerna

Svartvitt fotografi är mycket vackert

Svartvitt fotografi är väldigt vackert, särskilt om du brukar fota porträtt. Bilder i svartvitt fångar ljus, skuggor och mönster på ett annat vis än färgfotografering. Trots färgfotograferingens intåg har svartvitt fotografi aldrig blivit omodernt, varför? En stor del beror nog på stämningen som går att skapa i bilderna, att ett svartvitt foto ser mer nostalgiskt ut och att fotografiets motiv framträder mer. Behöver du tips på vad du kan fota och vill se vackra bilder rekommenderas ett besök på fotografiska museet i Stockholm.

Det är en privatägd konsthall med fantastiska utställningar, inte bara av svartvit fotokonst utan här finns alla möjliga foton. Prova gärna att ta en bild i svartvitt och en i färg på samma objekt och jämför skillnaden. Tycker du mer om den svartvita eller mer om färgbilden, varför?

Genom att fotografera olika objekt och jämföra lär du dig vad som bäst lämpar sig att fotografera i svartvitt, hur skuggorna framträder och ljusets betydelse. Lär dig även mer om skärningspunkter och den gyllene triangeln, detta är mycket viktigare vid svartvitt foto, eftersom objekten är mer framträdande.

(Visited 100 times, 1 visits today)